De groene wegen

Fietsers zullen zich ongetwijfeld uitleven in het glooiende landschap dat de streek biedt. Een gevarieerd aanbod van fietsroutes die zowel de recreatieve, de elektrische of de sportieveling zullen bekoren. Leer Bourgogne kennen met de fiets.

Om te beginnen is er het tracé van de ondertussen opgeheven spoorlijn tussen Chalon-sur-Saône en Macon, La Voie Verte (De groene weg). Je rijdt er in een prachtig decor tussen de wijngaarden en langs kastelen. Bovendien zijn er langs de route 13 rondritten uitgestippeld die een aantrekkelijk gebied verkennen en door de verschillende wijndorpen lopen.

Fietsvakantie

Rond Maison Bel Air zelf zijn er ook meerdere etappes die een fietsweekend, of zelfs een week, kunnen vullen. Met genoeg hoogtemeters om de aperitief achteraf dubbel en dik te verdienen. Er zijn zowel routes voor mountainbike te vinden (in de buurt, maar ook in natuurgebied Morvan), als voor wegwielrennen.

Hier zijn enkele routes (op de weg) die zeker de moeite zijn om te ontdekken

30km50km85km100km110km

Met een fietsgroep

Ga je fietsen met een groep, dan is Maison Bel Air de ideale uitvalsbasis. Er zijn slaapplaatsen voor 10 personen.  Heb je vragen over een mogelijk verblijf, neem dan zeker contact.