De Bourgonische keuken, een begrip

De Bourgogne is de streek van de Bresse kip en de Charolais-koe. Daar kan je al wat lekkers mee maken: een pot au feu en een coq au vin. Ook de pôchouse is een typisch streekgerecht. Verder zijn er ook escargots in overvloed. Op de verschillende markten in de buurt vind je tal van locale specialiteiten waarmee je zelf aan de slag kan (zondag voormiddag: Chalon-sur-Soâne).  Maar je kan soms ook rechtstreeks naar de boer gaan en het product verser dan vers gaan kopen.

Lijst met markten in de buurt

We hebben alvast een boodschappenlijstje voor je gemaakt:

  • Voorgerechten
    • Jambon cru
    • Oeufs en Meurette
    • Escargots Bourguignonne
    • Verse geitenkaas
    • Foie gras
  • Vlees
    • Boeuf Bourguignon
    • Râble de lièvre
    • Livet de lièvre
    • Salmis de pintadeau
    • Lapereau à la moutarde
    • Coq au vin
  • Vis
    • Meurette de poisson
    • Truite Mâconnais
  • Nagerechten
    • Ile flottante